Eos3 de nieuwe wielset van Rolf Prima

Rolf Prima heeft een missie om hun wielen te bouwen uit enkel lokale Amerikaanse onderdelen. Het maken van aluminium velgen hebben ze al naar zich toegetrokken. Nu komt daar de eerste carbon velg bij.

Nieuwe carbon velg E0s3

2016-rolf-prima-eos3-carbon-clincher-rim-brake-road-bike-wheels1-600x543De velgen zijn volledig ontwikkeld en geproduceerd in de VS, in de Pacific Northwest in de buurt van hun Eugene, OR, het hoofdkantoor van Rolf Prima.
De nieuwe velg, een tubeless ready velg voor velgremmen, heeft een ontwikkelingstraject van 2 jaar doorlopen. Gelijktijdig is de nieuwe TdF 6.0 naaf samen met White Industries ontwikkeld. Een naaf met een titanium body en het nieuwere T2 rapid engagement binnenwerk. De naven zijn voorzien van de Enduro Zer0 keramische lagers.

Het resultaat is een nieuwe Eos3 wielset. De carbon wielset met 30 spaken (14 voor, 16 achter) weegt slechts 1295 gram.
Volgens Rolf Prima zijn de wielen licht en aerodynamisch, de velg is 32mm hoog, 25mm breed (breedste punt).

Rolf Prima E0s3

“Enkele jaren geleden zijn we begonnen om zo veel mogelijk in huis te produceren met producten uit de VS. Met dit project hebben we gekozen om een van de moeilijkste producten te ontwikkelen: een tubeless ready, licht gewicht, draadbandvelg voor velgrem, van carbon! En dat allemaal met producten uit de VS.
Dat verplichtte ons meer creatief te denken en nieuwe tooling van de grond af aan te ontwikkelen. Behoorlijk spannend.” aldus Rolf Prima Senior Engineer, Joel Wilson. “De kwaliteit van gereedschappen en het ontwerp van de innovatieve tooling maakt het mogelijk om een lichte gewicht velg te maken die we in gedachte hadden.”

De Rolf Prima Eos3 wielset is vanaf mei 2016 beschikbaar. De adviesverkoopprijs is €2.949,-.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *